Antalya Kalkan Mavi Mağara ve Güvercinlik Deniz Mağarası


Akdeniz’in incisi Kalkan Dünyaca ünlü tatil beldesidir. Ünlü tarihçi Heredot Kalkan’ı yıldızlara en yakın yer olarak tarif etmiştir.  Likya medeniyetinin izlerini taşıyan Kalkan mavi bayrakları plajları, doğal güzellikleri ile misafirleri karşılamaktadır.



Kalkan’da otel, motel ve kiralık yazlık villa da konaklamaktadır. Eşsiz doğal güzellikler içinde rüya gibi tatil yaşanmaktadır. Konforlu liks villada tatil yapan misafirler gönüllerince vakit geçirmekte istedikleri zaman Kalkan beldesini gezmekte, istedikleri zaman  Kalkan kiralık yazlık villada dinlenmektedir.

Kalkan’da tatil yapan misafirler el değmemiş doğal güzellikler arasında dolaşmakta, doğa yürüyüşü, tekne turu, koy gezintisi yapmaktadır. Kalkan Plajı, Kaputaş Plajı, Patara Plajında güneşlenmekte, denize girmekte, su sporları yapmaktadır.

Son yılların gözde turizm merkezi Kalkan’da görülmeğe değer yerler arasında deniz mağaraları bulunmaktadır. Kalkan’a 6 kilometre, Kaş’a 18 kilometre uzaklıkta Mavi Mağara bulunmaktadır. Mavi mağara 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunmaştır. 40 metre genişlikte, 50 metre uzunlukta ve 15 metre yükseklikte olan mağara büyüleyici bir görüntüye sahiptir. Güneş ışınları mağaraya deniz dibinden yansıyarak girmekte ve mavi fosforessan rengi meydana gelmektedir. Mavi Mağarada eskiden fok balıklarının yaşadığı bilinmektedir.

Kalkan’da bulunan diğer deniz mağarası ise Güvercin İni deniz mağarasıdır. Kalkan’a 2 kilometre mesafede bulunan Güvercinlik Deniz Mağarası İnce Burun’un arkasındadır. Mağarada çok sayıda yaban güvercini barınmaktadır. Mağaranın içinde küçük bir yeraltı deresi bulunmakta ve denize karışmaktadır. Güvercinlik Mağarasına 100 metre uzaklıkta Güvercin İni Deniz Mağarası bulunmaktadır ve küçük ve dar ağızlı bir mağaradır. 40 metre uzunlukta olan mağara yüksek tavanlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder