Kaş

Kaputaş Plajı

Batı Akdeniz Bölgesinde bulunan,  Antalya’nın  en güzel ilçelerinden olan Kaş  dünyaca ünlü bir tatil beldesidir ve Kalkan, Üzümlü, İslamlar, Patara, Tekke Köyü, Kaş’a giden misafirler tarafından gezilmesi, görülmesi gereken belde ve köylerdir.  

Kaş İlçesi Teke yarımadası’nın güney noktasındadır. Batısında Fethiye ve Muğla bulunur. M.Ö. 4. Yüzyılda kurulan Likya uygarlığının Phellos limanı olan kaş Likya uygarlığının izlerini taşımaktadır. Kaş ilçesi tarihin çeşitli dönemlerinde Antifellos, Andifli, habessos, Habesa adlarını almıştır.



Kaş 2.231 kilometrelik bir alana kurulmuştur ve batısında bulunan Eşen Çayı Fethiye ile Kaş arasında yer almaktadır. Doğusunda Demre, Kuzeyinde Elmalı ilçesi bulunmaktadır. Kaş’ın güneyinde Meis Yunan adası bulunmaktadır. Toros dağlarına yaslanan kaşın panoramik görüntüsü bir başka güzeldir.

Kaş ilçesinde Likya uygarlığına ait anıt mezar, kaya mezarları, sarnıç, antik tiyatro kalıntıları bulunmaktadır. Kaş’a gelen yerli ve yabancı misafirler Kaş’ın dar sokaklarında gezmekte, begonvil çiçekli taş evlerini fotoğraflamakta, pırıl pırıl denizinde yüzmekte, plajlarında güneşlenmektedir. Dört mevsim tatil yapılabilen Kaş dalış ve su sporları açısından da dünyaca tanınmaktadır. Her yıl dünyanın dört bir tarafından dalış için misafirler gelmektedir. Dalış okulları bulunmaktadır ve dalış eğitimi vermektedir.  Kaş’ın yerüstü güzellikleri  kadar denizaltı güzellikleri de ünlüdür. Dalış yapan misafirler tarihi gemi batıklarını, uçak batıklarını, zengin balık çeşitlerini, mercanları görmek için dalış yapmaktadır.

Yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, kültür turları, jip safari, mavi yolculuk Kaş’a gelen misafirlerin yaptığı aktiviteler arasında yer almaktadır.

Kaş’a gelen misafirler sakin bir tatil yapmakta dinlenmektedir. Otel, motel, pansiyon ve kiralık yazlık villada konaklamaktadır. Şirin tatil beldesinin restoranlarında deniz ürünleri ve balık çeşitleriyle donanmış masalarda yemekler yemektedir. Yöresel yemekler de sunulan restoranlar bulunmaktadır.  Kaş’ta bulunan kafe ve barlarda keyifli vakit geçiren misafirler antik tiyatro konserlerine denk geldiklerinde doyasıya müzik dinlemektedir.  Uzun Çarşı Kaş’tan hediyelik eşya almak isteyenlerin uğrak yeridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder