Kalkan ve İslamköy


Akdeniz’in  cennet köşeleri arasında yer alan ve Akdeniz’in en güzel havasına, en güzel doğasına, en güzel dantel gibi kıyılarına sahip olan Kalkan uzaktan bakıldığında bir ressamın tablosu kadar güzel görülmektedir. Muhteşem manzarası ile ruhlara dinginlik veren Kalkan’a daha ilk adım atıldığında büyülenmemek imkansız. Yazlık villaları, palmiye ağaçları, marinası ve plajıyla misafirlerine hoşgeldiniz diyor adeta.

Kalkana gelen misafirler deniz, kum, güneşten doyasıya faydalanıyor. Tekne turları ile el değmemiş güzelliklerle buluşuyor, masmavi koylarda denize giriyor, güneşleniyor. Akşamları ise gündüzler kadar güzel, renkli, eğlenceli Kalkan geceleri yaşıyor. Kafe ve barlarda coşuyor, eğleniyor.

Kalkan’dan çıkıp şöyle etrafı dolaşmak isteyenler için gidilecek görülecek yerler arasında 8 kilometre uzaklıkta olan İslamlar Köyü yemyeşil doğası ve tertemiz havası ile kendisine hayran bırakıyor. Türklerle Rumların dostça kardeşçe yaşadığı köy. İslamköy alabalığı ile meşhir ve tadı damakta kalacak leziz ve taze alabalık ile yemek ihtiyacı karşılanıyor. Alabalık havuzlarından yemek istediğiniz balığı seçebiliyorsunuz.  İslamlar köyünde çekilen fotoğraf karelerine 300 yıllık eski değirmen, yeni değirmen giriyor ve eşsiz İslamköy fotoğrafları kartpostallar kadar güzel görünüyor. İsteyen misafirler İslamköy de de konaklayabilir. Kiralık yazlık villa veya butik otellerde konaklayan misafirler İslamköy’den Kalkan’ın en güzel manzarasını seyrediyor.

Kalkan’ın dünyaca da ünlü olan Kaputaj plajı Kalkan’a 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve sıcak yaz günlerinde bile serinlik veriyor. Çünkü yeraltından çıkan buz gibi kaynak suyu burada denize karışıyor.  Turkuazın en güzel rengine şahit olunuyor.

Kalkan tekne turları ayrı bir keyif yaşatıyor. Birçok koy ve minik adalara uğrayan, etrafından geçen teknede yerli ve yabancı turistlerle birlikte yemekler, mezeler yeniyor, içecekler yudumlanıyor. Mola verilen ada ve koylarda şnorkelle pırıl pırıl denizin içinde yaşayan balıkların seyrine doyum olmuyor. Sıçan adası görülecek yerler  arasında bulunuyor.

Kalkan’da limanda bulunan restoranlar en özel, en leziz, en taze deniz ürünlerini, yöresel yemekleri sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder